keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Paluu Lepaalle

Käytiin eilen kävelemässä Lepaalla. Olin siellä viimeksi huhtikuussa...hassua...Kaikki näytti muuten samalta mutta yksi kuusiaita oli kaadettu, lehtipensasaita alasleikattu ja muutamat istutukset oli poistettu ja niiden tilalle oli tehty ruukkuistutuksia. Kolme vuotta sitten en olisi kiinnittänyt tuommoisiin asioihin minkäänlaista huomiota, mutta nyt kyllä pisti silmään:)

Viime syksynä olin koulun taimistolla työharjottelussa ja sain olla työnjohtajana kun ekavuotiset opiskelijat uudistivat yhden perennapenkin. Minä sain suunnitella sen penkin ja johtaa työnteon. Nyt se penkki oli kukassa. Ei se ihan kauhean hiano ollut, mutta ideana olikin säilyttää siinä pitkälti niitä kasveja joita siinä olikin ja siirtää ne vaan paremmille paikoille. Ja siinähän se ongelma olikin kun kukaan ei oikein tiennyt mitä siinä penkissä oli ja voitte kuvitella minä näköisiä perennat on syksyllä...ruskeita ja limaisia. Ei siis ihan parhaimmassa tunnistus kunnossa ja varsinkin kun kasvien tunnistaminen ei vieläkään ole mun vahvimpia osa-alueita:) Onneksi porukassa oli silloin yksi poika joka oli harrastanut koko pienen ikänsä ihan vaan huvikseen kasvien tunnistamista. Hän tunnisti suurimman osan luonnonkasveista ja oli pikkuhiljaa siirtynyt myös viljelykasvien puoleen. Siitä pojasta oli paljon apua!

Keltaista kukkaloistoa!

Kesäkurpitsoja oli paljon

Vadelmatunnelit olivat valmistuneet vihdoin ja kasvusto oli muhkea.



Yksi Hamkin opettaja väsää joka vuosi variksen pelättimen vihannesnäytemaalle:)

Tuossa raunioissa oppilaskunta pitää vohvelikahvilaa aina Lepaa-messujen ajan.

Mukuratervaleppä. Tuommoisen haluan omalle pihalleni joskus!
Laitoin tänä vuonna muutaman silpoydinherneen siemenen itämään..kaksi iti ja toisesta tuli sadoksi yksi palko. Onneksi sisällä oli kaksi hernettä niin P:kin sai maistiaisen..oli muuten pahaa!

Mun portulakka kukkii:)

Lepaa-messut on 14.-16.8. Toivottavasti pääsisin sinne tuolloin 16. päivä kun meillä olisi siellä semmoinen pieni miitingi vanhojen luokkalaisten kanssa ja olis tosi kiva nähdä heitä...toivotaan parasta:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti