perjantai 1. joulukuuta 2017

Puutarha talviteloille

Talvi on saapunut ainakin noin niinkun kuukauden perusteella...keli on vaan hiukan enempi syksyinen kuin talvinen. Ja olihan lokakuussa jo muutaman päivän maakin valkoinen ja me ehdittiin ihan lumiukkokin rakentamaan tyttöjen kanssa!

Halusin jo syksyllä istuttaa perennoja pihaan kun olis niin kiva saada tänne jotain muutakin kun vaan puita ja pensaita, mutta iski pahemmanlaatunen päättämättömyys....en osannut yhtään alottaa mistään enkä osannut päättää että mihin eka kukkapenkki tulee. En siis ostanut sitte perennoja vaan sipulikukkia jos vaikka keväällä sitten kukkisi piha oikeen kunnolla:) Ja siinähän se eka penkkikin tuli sitte kaivettua kun en halunnut kaikkia sipuleita istuttaa puiden tai pensaiden alle.




Onneksi oli niin pitkään lämmintä tänä vuonna kun mun myöhästyi nuo kylvöt ihan kunnolla...kylvin vasta juhannusviikolla ja senkin jälkeen...kukkaa puski vielä pitkälle lokakuuhun jolloin iski ekat pikkupakkaset ja vei viimeisetkin sitkeimmät kukkijat mennessään.



Kaikki auringonkukat ei ihan ehtineet kukkimaan.




Auringonkukkakimppu


Syys/talvi kukat portaiden ruukkuihin.

Syksyinen kranssi oveen



Olipahan muuten harvinaisen värikäs syksy!
Olipa hauska huomata että meidän pihalla on syksyisin tosi paljon erilaisia sieniä...ja tosi paljon maahan pudonneita lehtiä, joita haravoitiin pois vielä kaksi viikkoa sitten...ja paljon omenoita joista olis kiva tehdä jotain pakastimeen jos olisi isompi pakastin...ja paljon erilaisia muuttolintuja. Ja näinpä muuten ekaa kertaa elämässäni myös palokärjen ja kuulin myös! Se asusteli tässä meidän pihapiirissä hetken:)





Syksyinen kimppu




Muutama rastas sähkölinjalla!
Heti kun ulkohommat alkoivat hiipua niin innostuin huomioimaan sisäkukkasiakin hiukan paremmin ja tein niille kunnon talvilepo pesun ja ostin myöskin uusia hittikasveja: ilmakasveja.





Vähän olen kerinnyt myös tuunailla. Ollaan etitty jo pidempään keinutuolia meille ja sitten tajusin että täällähän oli yksi ruma keinutuoli joka kiikutettiin navettaan heti talon tyhjennyksen yhteydessä aikomuksena viedä se spr:n kirppikselle. Onneks ollaan P:n kanssa hiukan hitaita näissä toimissamme välillä ja kiikutin sen takaisin sisälle taloon ja tuunasin sen:) Hyvä tuli! Vihdoinkin myös ne V:n huoneen kaapin ovet ovat valmiina ja jopa paikoillaan! Tein myöskin äitin vanhoista kukkaruukuista ruukkutyypin meijän kuusiaidan sisälle asumaan ja tyhjää aukkoa täyttämään.







Viimesen kuukauden aikana ilma on ollut koko ajan ihan harmaata ja märkää ja pihalla olo on melko ankeeta ainakin mun mielestä...ollaan aika paljon tehty kävelylenkkejä tyttöjen kanssa ja sen avulla olen säästynyt edes hiukan jokapäiväiseltä kurahousurumbalta...oli pakko alottaa tänä vuonna myöskin joulun tekeminen hiukan aiemmin kuin ennen että sai edes vähän omaa mielialaa iloisemmaksi ja nytpä meillä onkin jo joulumatot, -verhot ja melkein kaikki -valot paikoillaan. Lumihiutaleita leikkasin ikkunaan ja vielä teen niitä lisää jos kerkiän. Lopullinen joulusiivous, -koristeet, -kuusi ja -ruoka enää puuttuvat ja joulu voi mun puolesta tulla! Tänä vuonna meidän perheellä onkin melko erilainen joulu mitä ikinä ennen on ollutkaan...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti