sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannus

Vietettiin juhannus Raumalla. Perjantaina mentiin ekaksi ottamaan aurinkoa Yyteriin P:n kanssa ja illaksi Narvin rantaan. Lauantai vietettiin myös Narvilla pienen kävelemään opettelevan pojan lapsenvahti apuna.

Eli melko rauhallinen juhannus...grillailtiin, saunottiin, soudeltiin, otettiin aurinkoa ja juotiin viintä:) Testattiin myös mökin uusi vierasmaja, joka tosin oli vielä hieman keskeneräinen ja ilman kalusteita. Mutta silti tuli hyvin uni:)
Äitin Juhannusruusut kukkivat

Särkynytsydän


Tänään, kun saavuttiin takaisin Hämeenlinnaan, niin menin heti ekaksi tarkastamaan parvekkeen. Onneksi yksikään kukka ei ollut kuivunut, vaikka sitä vähän pelkäsinkin, kun oli luvattu koko jussiksi hellettä. Uitin kaikki kasvit sen verran hyvin ennen lähtöä, että osasta oli mullatkin vielä hiukan kosteina.

Ainut harmistus oli epämiellyttävä löytö....kirvat oli tulleet:( Ne oli vallannut mun Olkikukan kokonaan, jonka sain työssäoppimispaikasta. Kylvin myös itse Olkikukkaa tänä vuonna, ja siihen purnukkaan oli päätynyt pari perhosentoukkaa, jotka olivat tietty nakertaneet lehdet reikäisiksi...

Nyt siis alkoi taistelu ötököitä vastaan! Laitoin ämpäriin 10 litraa lämmintä vettä ja 2 desilitraa mäntysuopaa. Seoksen pistin suihkepulloon ja sitten suihkuttelin kasvit, joissa näin pienintäkin liikettä. Toukat nyppisin pois ja tapoin. Huomenna toistan taas suihkuttelun ja ehkä myös sitä seuraavana päivänä.
Kirvavauvoja

Toukkakaverukset

Reikä lehdessä


Yksi tomaatti oli jo punertunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti