tiistai 25. kesäkuuta 2013

Porvoo

Käyttiin koulun kanssa retkellä Porvoossa. Meillä oli juhannusviikolla pihasuunnittelukurssin tunteja ja torstaina 20.6. lähdettiin retkelle Porvooseen kiertelemään kaupungin puistoja. Oppaanamme toimi Porvoon kaupunginpuutarhuri. Hän oli suunnitellut oikeastaan kaikki kaupungin puistoalueet ja ihan hienoja olivat kyllä:)

Porvoon kaupunki käyttää vihertoimeen rahoja yllättävän paljon ja se kyllä näkyy ja tuntuu kaupungissa. Jotenkin oli tosi rauhallisen ja idyllisen oloinen paikka kun oli niin paljon puistoja, ihmiset eivät kiirehtineet vauhdilla paikasta toiseen, vaan kävelivät rauhallisesti puistoissa ja istuskelivat penkeillä.
Ja tietenkin kun kaupunki käyttää rahaa johonkin, joka kaunistaa paikkoja niin jotkut idioottit tuhoavat aina kaiken, joten rahaa menee tosi paljon siihen että tuhottuja kasveja pitää uusia ja töhrittyjä penkkejä pestä ja maalata. Voispa kaikki tajuta, että joku on oikeesti tehny ison homman, jotta joku paikka näyttäisi viihtysältä, niin onko sitä heti pakko pilata.

Tässä parhaita paloja Porvoosta:

Japanilainen puutarha




Rantakatu

Palavarakkaus

Ihana suihkulähde

Daalioita

Naakanpoika

Runebergin puisto

Näkymä sillalta

August Eklöfin puisto


Ihanan värisiä Lupiineja

Puro


Kärhökaari

Vanhankaupungin rantaa

Tossa ois kiva istuu

Hiano istutustynnyri

Jos vaan on mahdollista joskus niin menkää ihmeessä Porvooseen vaikka vaan päiväreissulle! Vanha kaupunkikin oli ihan mahtava paikka. Tosi paljon kaikkia pikkuisia puoteja joihin on pakko päästä! Mä jo vähän P:lle puhelinkin että tonne mennään vielä tänä kesänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti