perjantai 19. huhtikuuta 2013

Sain ladattua itselleni tänään Vectorworks Landmarkin opiskelijaversion. Toi on semmonen ohjelma jolla voi piirtää pihasuunnitelmia. Meillä oli siitä koulussa kahden viikon kurssi ja pääsin siellä vähän jyvälle, et mitä sillä voi puuhata...no nyt kun vihdoin sain sen omalle koneelle niin enkös jumittunu koko päiväksi sen pariin:) Piirtäminen on vähän hidasta vielä, kun en muista kaikkia juttuja, mutta harjotus tekee mestarin! Sain melkeen piirrettyä meidän porukoiden tämän hetkisen pihan! Hiano tuli!

Tosta pullopuutarhasta jäi ylimääräsiä kasveja joita en käyttänytkään pulloon niin innostuin tekemään niistä myös asetelman ikean boolikulhoon. Asetelmaan käytin punaista Pilkkulehteä ja Juorua.



Juoru on lajikkeeltaan "Dark green", lehtien alapinnat on hohtavan violetit!

Meillä oli koulussa tossa kerran Taimitarhatuotannontunneilla varttamisharjoituksia ja lopuksi saatiin varttaa ihan omat omenapuut itselle kun oltiin niin mukavia:) Varttaminen on vaikeeta hommaa!

Omenapuita vartetaan sen takia, koska siemenestä kylvettäessä ei saada uudesta kasvista täysin samanlaista emokasvin kanssa. Ja jos halutaan puusta mahdollisimman hyvä juurinen ja hedelmäinen voidaan yhdistää parhaimmat lajikkeet keskenään.

Siinä se kasvaa iloisesti! Juurina käytin lajiketta nimeltä "Antonovka" ja omenoiksi tulee "Lepaan melonin" hedelmiä.
Valitaan siis hyvä juurinen omenapuulajike, jätetään noin neljä silmua varteen ja leikataan vino leikkauspinta. Seuraavaksi otetaan oksa omenapuusta jossa on hyvät hedelmät ja leikataan suunnilleen samankokoinen vino leikkauspinta siihen. Sitten yhdistetään jället keskenään ja sidotaan ne yhteen semmoisella erikoisteipillä. Ja sitten vaan puu purkkiin ja odotetaan kasvamista!

2 kommenttia:

  1. Onks tosta pihasuunniteluohjelmasta mitää ilmaista kokeiluversiota? olis jännä kokeilla suunnitella omaa pihaaki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://student.myvectorworks.net/ tuolta saa haettua ilmasen lisenssin, mut sinne pitää kirjautua koulun sähköpostin kanssa ja sitte pitää liittää opiskelijakortista kuva sin. Yritä ihmeessä jos saisit!

      Poista