maanantai 29. huhtikuuta 2013

Yllätyksiä

Oltiin viikko Ylläksellä katsomassa talven viimeisiä lumia. Nähtiin porojakin meidän mökin takapihalla:)

Viikon reissun jälkeen kotiin palattuamme tein heti kasvitarkastuksen. Ekana tarkastin pullopuutarhan. Kaikki oli muuten kunnossa, mutta kodinonnet olivat hieman mustuneet kun eivät olleet tykänneet liiasta kosteudesta...tätä en pysty oikeen mitenkään korjaamaan:( Pitää vaan yrittää pyyhkiä kosteutta pois pullon seinämiltä...Noh pullopuutarhan pitikin olla kokeilu ja eihän niiden kokeilujen aina tarvitse onnistua täydellisesti. Ainakin voin sitten pohdiskella oppariraporttiin, että mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

Seuraava harmistus oli ehkä hiukan vielä isompi...Mun mummokukkani oli kuollut kokonaan:( Vähän arvelinkin, että näin käy, mutta näky oli kyllä surullinen...Hortensiat tarvitsevat hirmuisesti vettä. Ennen reissua kastelin sen hyvin ja jätin aluslautasellekkin vettä, laitoin vielä semmoisen lintujutskan mihin laitetaan vettä ja se tökätään multaan ja siitä imeytyy pikkuhiljaa vettä juuristolle. Eipä riittäny nuo...Eli jos joskus ostatte Jalohortensian niin palkatkaa joku kastelemaan sitä aina lomien ajan!

Kuolleenkurttuiset hortensiat

 Ostin viime vuonna mangon ja poistin sen siemenen, kostutin talouspaperin ja käärin mangon paperiin. Laitoin vielä koko paketin muovipussiin ja jääkaapin päälle lämpimään. Unohdin sen sinne noin kolmeksi viikoksi ja kun muistin asian niin seillä oli jo uusi mango aluillaan! Sitten vaan mangon alku purkkiin ja kasvamaan. Siitä kasvoi noin 20cm korkuinen tummanvihreä lehtinen kasvi. Costa Rica matkamme aikana mango oli kuollut:(

Nyt yritin uudestaan! Sain siemenen taas helposti itämään, mutta se unohtui hiukka liian pitkäksi aikaa jääkaapin päälle ja oli kasvanut jo aika pitkäksi ja saanut hassun muodon itselleen. Noh laitoin sen multaan ja palattuamme Ylläs reissulta oli tämäkin kuollut, mutta se oli vasta ihan alkutekijöissään...Pitää siis yrittää vielä kolmannen kerran!

Siemenhirviö

Mango ruukussa

Kuollut mango:( 


Oli kotona odottamassa onneksi muutama iloinenkin yllätys! Mun omppupuu oli kasvanut hirmuisesti! Ja Isokirjopeippivauvat oli saanut lehtiin hieman jo väriä! Oi, kun olen ylpeä niistä:)

Omppupuu

Isokirjopeippivauvoja





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti