sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Aulanko

Käyttiin eilen P:n kanssa pyöräilemässä Aulangolla. Aulanko on siis täällä Hämeenlinnassa oleva luonnonsuojelualue. Haettiin samalla marsuille voikukanlehtiä ruuaksi:)

Purppuratuomi kukkii

Kimalaiselle oli tullut jano

Aino tai Janne
Mentiin katsomaan Ainoa ja Jannea, kun lehdessä kerrottin, että he ovat jo saapuneet Joutsenlammelle. Aino ja Janne joutsenet tuodaan joka kesä Aulangon Joutsenlammelle pesimään ja syksyllä heidät ja heidän poikueensa viedään talvehtimaan Ähtärin eläinpuistoon ja lapset jatkavat matkaansa eri eläintarhoihin ympäri maata ja Aino ja Janne palaavat taas talven jälkeen Aulangolle. Ainolta ja Jannelta on siis leikattu siivet siten etteivät ne pysty lentämään, niinkuin yleensä eläintarhojen linnuille tehdään.

Kaikki Hämeenlinnalaiset käyvät sankoin joukoin tervehtimässä joutsenpariskuntaa ja ruokkimassa niitä koko kesän ajan. Kaikki myös odottavat innolla aina kuinka monta poikasta tulee minäkin kesänä. Viime kesä oli surullinen...poikasia tuli kolme, mutta mysteerisesti ne oli tapettu ja raadot löytyivät lammen ympäristöstä maalta. Vieläkään ei tiedetä mikä tappoi viime kesän poikaset, mutta huhuja liikkui niin ilkeistä teineistä, kuin ketuistakin. Myös lokkeja epäiltiin murhaajiksi.
Joutsenten tulosta, poikimisesta ja lähdöstä uutisoidaan joka vuosi paikallislehdessä:)

Minä olen myös hämeenlinnalaishulluuntunut ja haluan joka kesä käydä katsomassa joutsenia ja ottamassa niistä kuvan, eli samanlaisia joutsenkuvia löytyy jo kahdelta muultakin kesältä:) P ei ihan vielä ymmärrä tätä asiaa...
Sorsa oli päiväunilla

Mustikat aluillaan
Ketunleipä eli Käenkaali kasvoi kannossa

Mulla on kotona huonekasvi Käenkaali

Lehdet ja kukinto menee kiinni aina illan tullen:)



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Juu meil on ollu kaks tyttömarsua maaliskuusta asti:) Pitääpä laittaa tänne kuvia niistäkin joskus!

      Poista