keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Työssäoppiminen

Olen ollut nyt vajaa kaks viikkoa työssäoppimassa kasvihuonejaksolla yhdellä puutarhalla tässä Hämeenlinnan lähistöllä. Aluksi jännitti paljon, vaikka ollaan pari kertaa oltukkin siellä koulun takia työtunneilla, eli paikka oli jo entuudestaan melko tuttu.

Siellä kasvatetaan pääasiassa kesäkukkia. Hieman myös kurkkua, jota tosin aletaan viljellä vasta sitten kun minä lähden sieltä... Jouluksi viljellään Joulutähteä ja ympäri vuoden Gerberaa.

Gerberan viljely kiinnostaa mua eniten tuolla, mutta en ole vielä päässyt tutustumaan siihen kun pelkästään kauppakunnostuksen tiimoilta...Toivottavasti pian pääsisin tutustumaan asiaan vähän paremminkin.

Eli nyt on mennyt vajaa pari viikkoa ja olen oikeastaan tehnyt samaa hommaa koko ajan:( Tylsää... Kasvihuoneessa on paljon pöytiä ja pöydillä on laatikoita joissa on kasveja, olen siirtänyt kasveja pois laatikoista ja asetellut ne takaisin pöydille, että niillä olisi enemmän tilaa kasvaa.

Työssäoppimisen kannalta en ole siis oppinut vielä mitään....Noh, ainakin käsitys kasvihuonetyön yksitoikkoisuudesta vaan kasvaa koko ajan ja tietoisuus siitä, että en edelleenkään ole löytänyt unelma-ammattiani..Etsintä siis jatkuu vielä tulevaisuudessa.

Yhtenä päivänä sain onneksi tehdä jättikokoisiin ruukkuihin istutukset. Nämä istutukset lähtevät jossain vaiheessa Hämeenlinnan hautausmaille:)

Aika on kulunut onneksi silti nopeasti vaikka työ onkin ollut erittäin tylsää. Ja kuumaa! Ainakin tänään, huh! Kasvihuoneen sisällä on mukava hikoilla kun ulkona on 25 astetta lämmintä ja aurinko porottaa lasien läpi.

Sain viime perjantaina viedä kotiin ylijäämä gerberoita:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti