maanantai 6. toukokuuta 2013

Valkovuokkoja

Tänään bongasin Hämeenlinnan kesän ekat valkovuokot kauppareissulla! Oli pakko poimia muutama mukaankin:)
Jotain yllättävää oli myös tapahtunut! Mun mango ei ollutkaan kuollut! Olen tosi laiska heittämään kaikkia kuolleita kasveja pois. Odotan aina viimeseen saakka, että josko jotain sittenkin vielä kasvaisi ja nyt odottaminen kannatti! Siemenestä alkoi puskea jopa kaksi uutta versoa! Ihan hassua:)

Sieltä ne puskee!



4 kommenttia:

  1. Mahtava selviytymistarina! Olen odottanut et mun avokadot tekis kans jotain jännittävää, mut taitaa olla turhaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa vaan jatkaa odottamista. Jotkut avokadot alkavat itämään jo parissa viikossa ja joissakin voi kestää jopa puoli vuotta ennen kuin mitään tapahtuu. Kannattaa myös kokeilla siemenen istuttamista heti puoliksi multaan (suippo pää ylöspäin). Multa tarttee pitää tasaisen kosteana koko ajan, mutta ei märkänä. Jotkut itävät helpommin näin kuin vesilasissa.

      Poista
  2. Olen kans itse yrittänyt kasvattaa avokadoa. Mulla taisi kestää ainaki 4 vk enne kun siemen halkes ja sieltä sit pikku hiljaa kasvoi :) Istutin sen saviseen multaan, tai oikeestaan saveen. Talvella kasvu pysähtyi täysin mutta nyt kasvaa taas ja se alkaa olla jo 30 senttiä korkea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne avokadot vaan on sitkeitä tyyppejä kunhan ne saa vaan ekana itämään. Ihan mahtavaa että sun avokado kasvaa savessa! Meillä aina toitotetaan koulussa että savessa ei sitten saa mitään kasvamaan. Mun pitää joku kerta kertoa siellä että munpas kaveri kasvattaa avokadoa savessa ja hyvin kasvaa!

      Poista