tiistai 29. huhtikuuta 2014

Viimeisiä sidontoja ja retkeilyä

Laitan vielä näin jälkikäteen kuvia meidän viimeisistä sidontatunneista ja mun tuotoksista sekä luokkaretkestä.

Meillä oli muutama sidontatunti ennen pääsiäistä ja tehtiin viinitilalle keväisiä kimppuja sekä koristeltiin luokasta löytyneitä risutöitä pääsiäisaiheisesti myyntiin. Sitten meillä oli vielä viime keskiviikkona koko opiskeluajan viimeiset tunnit ja nekin osuivat sopivasti sidontatunneiksi, jolloin tehtiin koristelut meidän valmistujaisjuhliin ja kunnostettiin valmistujaisruusut valmiiksi.

Viimeviikon tiistaina meillä piti olla viimeiset taimitarhatuotannon työtunnit, mutta opettaja päätti meidän anelujen perusteella, että lähdetäänkin työnteon sijasta retkelle. Ensin suunnitelmissa oli käydä tunteihin sopivasti ainoastaan taimistoilla tutustumassa, mutta opettaja olikin itse päättänyt yllättää miedät ja käytiin parilla kukkapuutarhalla tampereen seudulla. Molemmat puutarhat olivat vanhojen Lepaalta valmistuneiden aikuisopiskelijoiden omistuksessa.

Meillä piti alkaa koulu vasta kymmeneltä, mutta päätettiin että ehditään retkeillä paremmin jos lähdetään ja aikaisemmin. Auto startattiin Lepaalta klo 8.30. Oltiin kierretty molemmat puutarhat joihin oltiin ilmoitettu tulevamme jo kahdentoista aikoissa ja opettaja kyseli meiltä, että mitäs sitten tehdään. Joku heitti ihan vitsillä että mennään Ideaparkkiin ostoksille ja sinnehän me sitten päädyttiin. Oli melko rohkeaa miesopettajalta suostua shoppailemaan viiden tytön kanssa:) Kotiinpäin lähdettiin jo kahden aikoissa vaikka neljältä piti vasta koulun virallisesti loppua. Oli kyllä kiva reissu vaikka rahaa ei ollutkaan ostoksiin:)

Autettiin yhtä meidän ryhmäläistä hänen opinnäytetyössään. Hän teki koristelun Hämeenlinnassa järjestettyihin latinotanssikilpailuihin. Minä sain tehdä tuomaripöydän asetelman:)

Pääsiäiskranssi

Keväisiä kimppuja



Mun tekemät asetelmat valmistujaisjuhlien pitopöytään. Kaikki sai tehdä kaksi asetelmaa ja ne oli laitettu kiemurtelevaksi jonoksi sinne pöydälle.

Ihana puutarha! Tämä puutarhuri viljelee ainoastaan yhdessä kasvihuoneessa ja hänen tuotannossaan on hieman erikoisempia kesäkukkia, ei siis ihan niitä yleisimpiä pelargoneja. Hän ei myöskään käytä yhtään mustaa tai ruskeaa ruukkua kasveissaan vaan kaikki on värikkäitä! Toi on just tuommonen puutarha jonka voisin perustaa jos jonkun perustaisin!

Toinen puutarha oli perinteisempi eikä sieltä jäänyt muuta kuvaa kameraan kuin kevään ekat sinivuokot jotka bongasin huussireissulla:)

Kotimatkalla poikettiin vielä pikaisesti yhdellä kauppapuutarhalla, jossa oli myös leikkokukkamyyntiä. Siellä oli kasvihuoneiden takana koira-aitaus josta löytyi kolme suloista veijaria:)
Ilmoittauduin suununtaina työttömäksi netissä ja meinasin maanantaina mennä käymään työkkärissä, mutta heti ilmoittautumisen jälkeen tietsikan näytölle tuli viesti, jossa kerrottiin että minun tapauksessani en tarvitse henkilökohtaista neuvontaa ja työkkäristä otetaan sitten yhteyttä jos tarve vaatii....olipas helppoa! Ja kelaan voin tehdä hakemuksen vasta ens perjantaina kun karenssiaika loppuu.

Nyt olen siivonnu, pessyt ikkunat ja pakkaillut vappua varten. En ehkä ole vielä ihan tajunnu että tässä on melko pitkä aika ennen kun teen taas jotain "järkevää". Kyllä mä jo yhden puutarhurihommankin tein kun yksi sukulainen soitteli konsultaatioapua maanantaina. Onneksi se kysyi semmosta mihin osasin vastata.

Vaikka olenkin puutarhuri niin työkokemusta mulla on tosiaankin ihan tosi vähän ja noilla koulun teoriatiedoilla ei ihan pitkälle pötkitä ja varsinkin kun nekin suurin osa tieto on haihtunut jo mielestä tai ainakin joutuu varmistelemaan asioita jostain kirjoista kun ei ihan varmaksi kaikkea muista. Tarvii pitää oppeja jotenkin yllä että sitten kun joskus menee töihin niin ei ihan tyhmä ole.

Huomenna suunnataan P:n kanssa vapun viettoon ihanaan Turkuun jossa meitä jo P:n siskon valmistamat herkulliset munkit odottaa:) no ehkäpä se siskokin hiukan odottaa jo meitä kun viimeksi on uutenavuotena nähty toisiamme:)

HYVÄÄ VAPPUA!

Täsä viäl tämne kuva jonka bongasin koulumme facebooksivuilta. Kiinnittäkää erityistä huomiota tohon toiseen julisteeseen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti